Συνεργασία του ΑΠΘ με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Προγραμματική συμφωνία συνεργασίας σε εκπαιδευτικό, επιστημονικό και ερευνητικό επίπεδο, υπογράφηκε μεταξύ του ΑΠΘ και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος και ο Αντιπρύτανης του ΕΠΚ Κώστας Γουλιάμος, ο οποίος επισκέφτηκε το Αριστοτέλειο μαζί με αντιπροσωπεία του κυπριακού Πανεπιστημίου.

Συνεργασία μεταξύ των δύο ακαδημαϊκών ιδρυμάτων θα αναπτυχθεί σε όλους τους τομείς όπου υπάρχει κοινό εκπαιδευτικό, επιστημονικό και ερευνητικό ενδιαφέρον, με την από κοινού διοργάνωση μεταπτυχιακών και ερευνητικών προγραμμάτων, αλλά και επιστημονικών εκδηλώσεων, καθώς επίσης την ανταλλαγή μελών ΔΕΠ.

Όπως επισήμανε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, τα περιθώρια συνεργασίας μεταξύ των δύο ιδρυμάτων είναι πολύ μεγάλα. «Το δικό μας συγκριτικό πλεονέκτημα είναι ότι είμαστε ένα μεγάλο Πανεπιστήμιο, ενώ το δικό σας ότι έχει μεγάλη ευελιξία και πρόσβαση στα διεθνή δεδομένα. Η συνέργια, λοιπόν, θα δώσει σε κάθε πλευρά αυτό που της λείπει», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο κ. Γουλιάμος ανέφερε πως είναι τιμή για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου να συνεργαστεί μ’ ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ελλάδας, αλλά και του κόσμου, σύμφωνα με τις διεθνείς κατατάξεις και τόνισε πως, εκτός από την ευελιξία, συγκριτικό πλεονέκτημα του ιδρύματος που εκπροσωπεί είναι ότι ανήκει στο κορυφαίο διεθνές δίκτυο ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, το Laureate International Universities.

Στη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε επίσης η διοργάνωση ημερίδας στις αρχές του Σεπτέμβρη, κατά την οποία θα εξειδικευτούν τα επιμέρους σημεία της συνεργασίας στους δέκα τομείς ενδιαφέροντος (Νομική, Οικονομικά, Πληροφορική, Ιατρική, Οδοντιατρική, Παιδαγωγική, Καλές Τέχνες, Ενέργεια, Περιβάλλον, Διαχείριση Υδάτων). Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι Πρυτανικές Αρχές των δύο ιδρυμάτων, καθώς επίσης οι κοσμήτορες και καθηγητές των αντίστοιχων σχολών και τμημάτων.